Jak jsem maloval portrét Pavlíny na zeď

Ten nápad ve mně dřímal dlouho. Přenést některou z mých fotek na stěnu jako obraz. Vlastně to nebylo poprvé, už kdysi jsem pokreslil motivem oka parabolu satelitu.

Jakou fotku a proč jsem ji vybral?

Začít jsem musel výběrem fotky. Nechat si hlavou proletět tisíce těch nejúžasnějších portrétů ze svého archívu. Najít tu pravou. Ze všech výběrů mi nejvíc "trčela" fotka Pavlíny. Na toto focení fotobooku moc rád vzpomínám a fotka má v sobě tu správnou magii. Poté, co mi Pavlínka na základě vizualizace mého záměru s potěšením udělila souhlas, mohl jsem se pustit do tvorby.

Pavlína a její fotka z fotobooku

Jak jsem fotku připravil

Nejprve jsem se pustil do přípravy grafiky. Fotografii jsem:

  • převedl do šesti stupňů šedi
  • rozlišení snížil tak, že měla 100 x 150 obrazových bodů - čtverečků.

Tady vidíte takto připravený portrét a jeho vizualizaci na stěně.

Vizualizace portrétu Pavlíny na zdi

Vizualizace portrétu Pavlíny na zdi

Namíchat barvy a pustit se do malování...

V obchodě s barvami jsem koupil bílou fasádní barvu a černou tónovací. Do tří sklenic jsem namíchal tři odstíny šedi (2, 3, 4). Barva 0 je bílá a 5 je černá, ty míchat nebylo potřeba. Stejně tak 1, tu jsem vynechal, to je barva fasády.

Stupně šedi pro portrét malovaný na zeď

Z každého z odstínů jsem si udělal mapy pixelů. Ty jsem postupně promítal na zeď.

Maluju, hlavně v noci

Představte si letní večer, kdy se slunce pomalu sklání k obzoru. Na zahradě, asi deset metrů od zdi, jsem rozložil notebook a k němu připojil projektor. Čekal jsem, až se setmí natolik, aby promítaný obraz na zdi byl vidět.

Konečně, ve 20:30, se promítané bodíky začaly objevovat. Se štětcem v ruce jsem se pustil do díla. Noc a skvělá hudba z mého JBL PartyBoxu se stala mou inspirací. Hodiny ubíhaly jako voda a já maloval bez přestávky, zcela pohlcen tvůrčím procesem. První noc od osmi večer do půl páté ráno jsem nepřetržitě tvořil a sledoval, jak se mi pod rukama rodí staronový portrét.

Nahlédněte do zákulisí tohoto nočního dobrodružství a sledujte, jak vznikalo mé dílo:

Malba je hotova!

Výsledek stál za to. Projekt, který se zrodil z pouhé myšlenky, nyní byl přede mnou v celé své kráse. Únava se mísila s uspokojením. Věděl jsem, že jsem do toho dal vše. Jsem rád, že tato nádherná fotka Pavlínky bude víc na očích. Co na malbu říkáte?

Jak jsem maloval portrét Pavlíny na zeď

Udělejte dceři obrovskou radost

Fotobook pro (ne)modelku

Dopřejte mladé slečně prožít si svůj den jako ze sna! Líčení, styling, focení a spousta rad k focení i modelingu.



mohlo by vás zajímat

  • Příběhy, Zážitkové focení

Kristýna se Sebastianem toužili po emotivním těhotenském focení a fotkách, které by zachytily jejich lásku a rostoucí bříško…

PŘEČÍST
  • Focení (ne)modelek, Příběhy

Fotobook Anetky není jen o krásných fotografiích, ale o zachycení jedinečných okamžiků a emocí. Podívejte se na úžasné focení při zapadajícím letním slunci.

PŘEČÍST
  • Focení (ne)modelek, Příběhy

Focení fotobooku se nám s Terezkou moc líbilo a tak jsme se dohodli na dalším focení – fototestu.

PŘEČÍST

Sledujte mne

>